Dezbatere publică pe tema sistemului de evidență a turiștilor. Încă o măsură de supraveghere în masă!?!

  • Posted on: 20 August 2015
  • By: Valentina Pavel

Pe 5 august 2015, Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului anunța că va adopta o Hotărâre de Guvern pentru implementarea unui sistem național de evidență a turiștilor (SIET). Sistemul va fi operat de STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale), iar MAI (Ministerul Administrației și Internelor) va avea access la baza de date. În alte cuvinte, fie că mergi în vacanță, fie că ai călătorii de afaceri, Poliția va ști exact pe unde ai fost, cu cine ai fost și cât ai stat.

Proiectul de hotărâre aduce grave atingeri dreptului la viață privată, iar ApTI a trimis pe 14 august o opinie prin care a subliniat caracterul excesiv, disproporționat și nelegitim al actului normativ propus, care lasă loc instaurării de măsuri de supraveghere în masă. Textul opiniei este disponibil în atașament.

În urma comentariului trimis de ApTI, Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului organizează miercuri 26.08.2015 ora 11:00 o dezbatere publică pe tema proiectului de hotărâre (vezi anunțul în atașament). Înscrierea celor interesați să participe, precum și propunerile și recomandările referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii, pot fi transmise pe adresa de e-mail: dezbateri_publice@minind.ro

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.