Resurse educaționale deschise

  • Posted on: 23 October 2023
  • By: Redacția ApTI

Publicăm resurse educaționale deschise pe teme de drepturi digitale și tot ceea ce înseamnă înțelegerea fenomenelor digitale care ne afectează viețile.

Proiectul nostru, numit Digital Rights Advocacy, implementat cu ajutorul partenerilor de la American Bar Association - Rule of Law Initiative vizează promovarea drepturilor omului din era digitală printr-o serie de resurse educaționale deschise.

Ce face ANCOM-ul cu DSA-ul: Poliția Internetului sau un mediu online sigur și fiabil, prin respectarea drepturilor fundamentale?

  • Posted on: 3 April 2024
  • By: Redacția ApTI

Împreună cu 10 alte organizații, am înaintat o scrisoare deschisă către ANCOM. Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la proiectele ANCOM care ignoră impactul asupra drepturilor fundamentale și impun cerințe legale și birocratice stricte pentru categorii extrem de largi de persoane fizice și juridice. Textul integral al scrisorii este redat în acest articol.

--

Ai un site cu comentarii? Hai cu notificarea la ANCOM. #DSA #Birocrație

  • Posted on: 19 February 2024
  • By: Bogdan Manolea

Astazi, am trimis împreună cu alte 6 organizatii (ActiveWatch. Asociația CIVICA. Mediawise Society. CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică, Asociația Rădăuțiul Civic  si Centrul pentru Jurnalism Independent)  o scrisoare deschisă către Comisiile competente din Senat legată de importanța modificării proiectului de lege pentru implementarea DSA pentru a nu crea o obligație generală pentru orice site care are o zonă de comentarii de a se notifica la ANCOM. Acest aspect nu doar că nu este cerut de Regulamentul DSA, dar este contrar legislației actuale și dezavantajos pentru furnizorii din România, comparativ cu cei din alte state membre UE, ceea ce contravine principiului pieței europene unice.

“Ori plătești, ori îți dai acordul” - o practică abuzivă contrară protecției datelor personale #scrisoaredeschisă

  • Posted on: 16 February 2024
  • By: Bogdan Manolea

ApTI (Asociația pentru Tehnologie Internet) vă semnalează un moment critic pentru protecția datelor personale: votul din cadrul Comitetului european pentru protecția datelor (EDPB), legat de posibilitatea românilor, și de fapt a europenilor, de a-și proteja datele cu caracter personal. Rolul ANSPDCP, împreună cu cel al celorlalte autorități de protecție a datelor din Uniunea Europeană, este esențial pentru a lua o decizie care protejează dreptul la viața privată în era digitală și va încuraj

Pages