5 principii pentru o securitate informatică sănătoasă pentru întreaga societate - scrisoare deschisă

  • Posted on: 9 February 2016
  • By: Valentina Pavel

Securitatea informatică este o problemă care ne privește pe toți. De aceea ApTI lansează astăzi, 9 februarie 2016, o scrisoare deschisă ce listează 5 dintre principiile majore care ar trebui să stea la baza reglementării domeniului securității cibernetice.

Textul integral al scrisorii este disponibil în atașament și în acest document Google Doc. Invităm orice persoane fizice sau juridice să sprijine acest demers prin semnarea documentului ori printr-un comentariu cu numele său în Google Doc, ori printr-un comentariu de susținere la acest articol. Scrisoarea va fi înaintată în cadrul dezbaterii publice organizate de Ministerul pentru Comunicații și pentru Societatea Informațională în data de 12.02.2015 ora 10:00.

Securitatea informatică NU înseamnă doar securitatea sistemelor informatice care sunt de interes pentru stat, ci și securitatea informațiilor noastre electronice. Iar informațiile noastre nu trebuie partajate cu statul decât atunci când există un interes public superior interesului privat în cauză.

Propunerea legii securității cibernetice nu reușește să facă această distincție și creează iluzia că am putea fi într-o insulă de siguranță informatică într-un ocean de Internet. Propunem 5 modificări de concepție pentru a putea avea un act normativ coerent și care să răspundă acestor principii. Mai multe informații sunt disponibile aici.

Comments

Intr-adevar punctele exprimate in documentul APTI sunt coerente si nu pot decat sa aduca un plus in cadrul acestei dezbateri.

Vlad Maier.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.