IGF

Slovenian Internet Governance Forum (SloIGF) 2017: educarea și conștientizarea publicului sunt prioritățile în Internetul viitorului

  • Posted on: 23 October 2017
  • By: George Hari Popescu

Slovenian Internet Governance Forum (SloIGF) este un spațiu al dezbaterii incluzive și deschise privind politicile de Internet. Nu este o organizație, ci un cadru menit să identifice subiecte comune unui cerc mai larg de părți interesate, din sectorul public, neguvernamental, academic și privat.

Iată, pe scurt, ce s-a discutat la ediția din 17 octombrie 2017, din Ljubljana.

Doza Lunară Recomandată de Internet Governance - întâlnire informală despre guvernanța Internetului

  • Posted on: 15 November 2016
  • By: Valentina Pavel

Guvernanța Internetului este un subiect complex și încâlcit. E foarte ușor să te pierzi prin marea de informație, așa că ApTI demarează o serie de întâlniri informale pe tema Internet Governance pentru a crea un spațiu de înțelegere comună.

Implicarea MAPPING la Internet Governance Forum 2015

  • Posted on: 9 November 2015
  • By: Valentina Pavel

Între 9-13 noiembrie 2015 are loc a 10-a ediția a Internet Governance Forum, o platformă internațională de dialog, care anul acesta are ca temă principală de discuție cum să îmbunătățim într-un ritm sustenabil dezvoltarea guvernanței Internetului, iar ca sub-teme de dialog se numără securitatea informațională și încrederea utilizatorilor, economia online, diversitatea și participarea deschisă, îmbunătățirea cooperării actorilor implicați, drepturile omului și infrastructura critică a Internetului.

Internet Governance Forum România - participaţi la conturarea agendei!

  • Posted on: 28 May 2012
  • By: Redacția ApTI

Asociația pentru Tehnologie și Internet, Internet Society România și Asociația Națională a Internet Service Providerilor din România, cu sprijinul Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților, iși propun să organizeze, în luna septembrie 2012, un prim eveniment de tipul Internet Governance Forum în România.

Scopul evenimentului este de a genera o dezbatere multiparticipativă, deschisă tuturor, cu privire la Internet, la modul în care acesta este reglementat şi la factorii de care depind evoluţia şi stabilitatea sa în viitor.

Agenda evenimentului nu este încă definitivată, dar ne-am dori ca ea să corespundă aşteptărilor publicului, aşa că îi invităm pe toţi cei interesaţi să participe la conturarea sa, răspunzând la o serie de întrebări disponibile la www.igf.ro.

Așteptăm răspunsurile dumneavoastră, precum și orice alte sugestii și recomandări, până în data de 31 mai 2012.

Blocarea accesului la site-uri, discutată în cadrul Internet Governance Forum

  • Posted on: 3 October 2011
  • By: Redacția ApTI

Tot mai multe guverne adoptă măsuri de blocare a site-urilor web ca soluţii pentru problemele legate de existenţa conţinutului online ilegal sau de distribuirea ilegală de conţinut. Fie că vorbim despre pornografie infantilă, încălcarea dreptului de autor, comercializarea de substanţe interzise sau pariuri şi jocuri de noroc online, guvernele tind să aleagă măsura de blocare ca soluţie universală. Dar cât este de eficientă acestă soluţie? Care sunt beneficiile sale si care sunt riscurile pe care le implică? Aceste probleme au fost ridicate în cadrul workshopului “Blocking content: issues, principles and paths forward”, organizat de către Internet Society (ISOC) în cadrul celei de-a şasea ediţii a Internet Governance Forum (derulat în perioada 27-30 septembrie, în Nairobi, Kenya).

Deşi toţi participanţii la workshop au căzut de acord asupra faptului că trebuie luptat împotriva conţinutului ilegal şi împotriva conţinutului distribuit ilegal, reprezentanţii comunităţii tehnice şi ai sectorului privat au atras atenţia asupra faptului că blocarea site-urilor web nu reprezintă cea mai bună soluţie pe care autorităţile o pot adopta, deşi poate părea cea mai la îndemână. În acest context, discuţiile s-au concentrat asupra faptului că blocarea site-urilor web nu numai că nu soluţionează problemele existente, dar afectează stabilitatea şi securitatea Internetului, având astfel efecte negative, neintenţionate: