mass-media

Pluralismul și libertatea mass-media în Europa

  • Posted on: 25 June 2013
  • By: Redacția ApTI

Articol preluat din Newsletter-ul EDRi 11.12

La începutul acestui an, Grupul la nivel înalt privind pluralismul și libertatea mass-media, constituit la nivelul Comisiei Europene, a publicat un raport și a prezentat o serie de recomandări referitoare la protecția și promovarea unei mass-medii libere și pluraliste în Europa.

Comisia Europeană a lansat o consultare publică asupra acestor documente, cu scopul de a iniția discuții pe marginea libertății mass-mediei, fără însă a detalia eventualele acțiuni sau măsuri concrete pe care le-ar putea avea în vedere.

În răspunsul său din 14 iunie, EDRi a subliniat faptul că, pentru a putea implementa în mod eficient art.21 al Tratatului privind Uniunea Europeană, Uniunea Europeană este credibilă pe plan internațional atunci când libertatea presei și a mass-mediei sunt protejate și respectate pe plan intern. EDRI a evidențiat faptul că sprijinirea jurnalismului de calitate poate fi realizată doar prin măsuri de protecție adecvate pentru surse și a solicitat Comisiei Europene să propună un instrument care să ofere astfel de măsuri de protecție juridică.