site

Comisia Europeană: Navigarea pe Internet ar trebui să fie ilegală?

  • Posted on: 17 January 2014
  • By: Redacția ApTI
Articol preluat din Newsletter-ul EDRi 12.1
 
Comisia Europeană a lansat o consultare privind viitorul politicii europene în domeniul dreptului de autor. Răspunsurile la chestionarul elaborat de către Comisie pot fi transmise până în data de 5 februarie 2014; ele vor fi ulterior utilizate pentru a justifica politicile propuse de Comisie – dacă cetățenii nu își exprimă punctul de vedere, rezultatul va fi o diminuare a drepturilor de a crea, partaja și avea acces la moștenirea noastră culturală.
 

O instanță din Paris a dispus ca motoarele de căutare și ISP-iștii să blocheze site-uri web

  • Posted on: 6 December 2013
  • By: Redacția ApTI
Articol preluat din Newsletter-ul EDRi 11.23
 
Într-un caz prezentat în instanță în decembrie 2011 de către Asociația Franceză a Producătorilor Cinema, un grup reprezentând mai mult de 120 de companii, inclusiv Paramount și Sony, împreună cu alte organizații ale industriei de film, Înalta Curte din Paris a decis, în 28 noiembrie 2013, să solicite Google, Microsoft și Yahoo să elimine complet din rezultatele căutărilor un număr de 16 site-uri de streaming video. 
 
Plângerea a vizat 16 domenii conectate cu portalurile video Allostreaming, Fifostream și DPstream și a condus deja în măsuri intermediare de urgență. Săptămâna trecută, Înalta Curte din Paris a decis că industria de film a demonstrat în mod clar faptul că site-urile vizate erau „destinate sau destinate virtual distribuirii de opere audiovizuale fără acordul creatorilor”, încălcând astfel drepturile de autor.
 
În acest context, instanța a dispus ca Google, Microsoft, Yahoo și Orange să ia toate măsurile necesare pentru a preveni apariția în serviciile lor de căutare a oricăror rezultate referitoare la oricare dintre paginile respectivelor site-uri web. De asemenea, li s-a solicitat mai multor ISP-iști, precum Free, Orange, Bouygues Télécom, SFR, Numéricable și Darty Télécom, să implementeze măsuri care să prevină accesarea de către utilizatori a site-urilor respective, inclusiv prin blocare.

Costurile reale ale unui site web, creat cu un CMS

  • Posted on: 15 February 2009
  • By: Valics Lehel

Am intalnit in ultimul timp tot mai multi utilizatori de web, firme, care vor sa isi creeze o pagina web. Cei mai multi se intreaba cat il va costa un site facut cu un CMS. O alta tipologie de utilizatori este cel care deja s-a hotarat asupra CMS-ul care il va folosi (de obicei pe baza de popularitate pe forumuri), insa majoritatea cad in capcana, crezand  ca, daca un CMS este gratuit, el va scapa cu un site gratuit. O a treia categorie este cea care selecteaza o firma pentru a le oferi site cu CMS, insa nu isi fac temele si se trezesc cu costuri mari, neasteptate.