apti

[Newsletter #4]: Drepturi digitale: Viziunea Comisiei Europene pentru copyright va schimba Internetul. În rău. Mult mai rău.

 • Posted on: 10 October 2016
 • By: Alinax
Acesta este newsletter lunar al Asociației pentru Tehnologie și Internet (ApTI), în care ne propunem să te ținem la curent cu ce e nou pe frontul drepturilor digitale. Primești noutăți despre libertatea Internetului și despre drepturile digitale pentru că te-ai abonat sau ești în contact cu noi.
 
Avem astăzi pentru tine:
 1. Răspunsul ApTI la adresa ORDA privind propunerea CE de revizuire a legislației drepturilor de autor
 2. Follow-up la consultarea europeană privind neutralitatea Internetului
 3. Ziua dreptului de a ști, ediția SII Analytics
 4. S-a relansat nuvasuparati.info, un portal pentru acces la informații publice

Sustine ApTI cu 2% din impozitul pe profit!

 • Posted on: 13 May 2013
 • By: Bogdan Manolea

Salut!

Va reamintim ca puteti sa redirectionati catre ApTI o parte din impozitul perceput de stat. (nu este vorba de banii din salarii). Pentru ce a facut ApTI anul trecut nu uitati sa cititi Raportul anual pe 2012.

Pentru 2% din impozitul pe profit, termenul limita de depunere a declaratiilor este de 25 mai 2013,

Deci aveti urmatoarele metode prin care ne puteti sustine si financiar:

I. Pentru banii cistigati din salarii - voi, rude, prieteni etc. trebuie sa completeze formularul 230. Pentru cei care NU completeaza acest formular, banii vor merge la stat.

a. formular precompletat cu datele ApTI
http://www.apti.ro/sites/default/files/D230-APTI-all.pdf

b. Sau formular original
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/cerere_230_2013.pdf

Se completeaza doar I (datele de identificare) si III.2 (Susţinerea unei entităţi nonprofit) cu datele:
Asociatia pentru Tehnologie si Internet
Cod fiscal : 16297294
Cont bancar: RO28 RNCB 0090 1152 4428 0001
Suma nu se completeaza

si sa-l trimita la administratia financiara competenta pina pe 25 mai 2013.

Raport de activitate 2012

 • Posted on: 18 April 2013
 • By: Redacția ApTI

Anul 2012 a fost pentru ApTI un an plin cu activităţi: am promovat reutilizarea informaţiilor din sectorul public şi accesibilitatea datelor deschise, am susţinut libertatea de exprimare şi neutralitatea Internetului, am lansat un proiect prin care să evidenţiem modul în care parlamentarii români îşi exprimă votul cu privire la iniţiativele legislative care au efect asupra drepturilor civile digitale,  am urmărit iniţiativele legislative româneşti şi europene şi am formulat puncte de vedere asupra unora dintre acestea şi ne-am opus ACTA şi reţinerii datelor de trafic de către furnizorii de servicii de comunicaţii electronice.

Toate aceste acţiuni sunt prezentate în raportul de activitate al asociaţiei pentru anul 2012, pe care îl publicăm astăzi. Raportul este structurat în mai multe capitole şi conţine informaţii despre activităţile ApTI în domenii precum: protecţia vieţii private şi a datelor cu caracter personal, libertatea de exprimare, dreptul de autor şi reutilizarea informaţiilor din sectorul public, guvernanţa Internetului. 

Opinia ApTI privind înregistrarea cartelelor prepay

 • Posted on: 19 February 2013
 • By: Redacția ApTI

ApTI a fost invitată astăzi la dezbaterile Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor asupra propunerii legislative privind colectarea și stocarea datelor necesare identificării clienților serviciilor de comunicații electronice furnizate prin intermediul cartelelor preplătite.

Propunerea legislativă, aflată în dezbaterea Parlamentului încă din decembrie 2011, stabileşte obligaţia furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice de a colecta şi stoca datele necesare identificării utilizatorilor serviciilor de comunicaţii electronice furnizate prin intermediul cartelelor preplătite (prepay).

În punctul de vedere transmis Comisiei şi prezentat în cadrul şedinţei de astăzi, ApTI s-a pronunţat pentru respingerea propunerii legislative, subliniind următoarele aspecte:

Listă de discuţii despre activităţile ApTI

 • Posted on: 20 February 2012
 • By: Redacția ApTI

ApTI a lansat astăzi o listă de discuții dedicată informării tuturor celor interesați despre diversele activități ale asociației. Dacă vreți să fiți la curent cu acțiunile ApTI și să participați la discuții pe marginea acestor acțiuni, vă invităm să vă abonați la această listă, completând formularul disponibil aici.

În spiritul transparenței, arhiva discuțiilor de pe această listă va fi publică.

ApTI lansează o listă de discuţii pentru susţinătorii activităţilor sale

 • Posted on: 19 April 2011
 • By: Redacția ApTI

Principalul scop al ApTI este susţinerea şi promovarea unei lumi digitale libere şi deschise, prin respectarea drepturilor fundamentale ale omului. În vederea atingerii acestui scop, asociaţia derulează o serie de activităţi care se adresează unor largi categorii de public (utilizatori de Internet, alte organizaţii neguvernamentale, industria de IT, etc).

ApTI semnează Petiţia către Consiliul Europei cu privire la utilizarea de către guverne a datelor biometrice ale cetăţenilor

 • Posted on: 4 March 2011
 • By: Redacția ApTI

 

ApTI a trimis semnătura sa către Privacy International pentru semnarea Petiţiei către Consiliul Europei cu privire la utilizarea de către guverne a datelor biometrice ale cetăţenilor. 
Update: Petiţia a fost transmisă Consiliului Europei la data de 31 martie 2011.

Pages