julia reda

Filtrele de upload au primit undă verde din partea raportorului PE în dosarul copyright

  • Posted on: 23 February 2018
  • By: Cezara Panait

În 21 februarie, Axel Voss, raportorul comisiei decizionale JURI din Parlamentul European (PE), a publicat poziția de negociere pe care o va propune față de reforma copyright în UE, scrie Julia Reda. Încă de când a fost prezentată propunerea Comisiei Europene pentru implementarea unor filtre automate de upload, s-au iscat multe controverse. Totuși, până acum, poziția oficială a Parlamentului European față de filtrul de upload s-a lăsat mult așteptată. 

Voss a ales să susțină varianta inițială a Comisiei Europene aproape neschimbată, în detrimentul opoziției vădite și constante a societății civile, a organizațiilor profesionale din domeniul copyright, a altor comisii de specialitate din PE

Julia Reda: reforma copyright-ului în UE ar putea afecta drepturile fundamentale ale cetățenilor

  • Posted on: 6 March 2017
  • By: George Hari Popescu
Julia Reda

Julia Reda, membru al Parlamentului European (PE), a publicat un studiu comandat de Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană și coordonat de Christina Angelopoulos.

Reforma drepturilor de autor - urgent necesara

  • Posted on: 10 March 2015
  • By: Bogdan Manolea
ApTI susține alaturi de ORDU și Copy-me.org raportul de evaluare a legilor drepturilor de autor înaintat de Julia Reda în cadrul Parlamentului European. Considerăm binevenită o revizuire a directivelor UE care să faciliteze deschiderea regimului social/legal în care cultura și informația sunt împărtășite. De asemenea, salutăm adaptarea legilor de proprietate intelectuală la realitatea în care acest schimb are loc în prezent și modul în care este facilitat de către noile tehnologii, în special Internetul.